Het 24V DC Quick-Safe Connect System

Vroeger, in de tijd van halogeenspotjes, gebruikte men MR16 12V AC spotjes. Een goedkope en daarmee logische keuze om tuinverlichting op 12V AC uit te voeren. De beperkingen en aanverwante problemen nam men doorgaans voor lief. Met de komst van LED als primaire lichtbron is 12V AC alles behalve een logische keuze. LED werkt op DC (gelijkstroom), van DC naar DC is stukken efficiënter dan van AC naar DC. De natuurkunde leert ons dat naar beneden altijd makkelijker gaat dan naar boven. En, elektrische stroom kiest altijd de weg van de minste weerstand.

“Wij konden geen bevredigend antwoord bedenken waarom Suslight op bestaande 12V AC systemen zou moeten doorborduren met alle beperkingen van dien. Daarom heeft Suslight in 2014 gekozen voor 24V DC. Tegenwoordig zijn er steeds meer producenten die de switch maken naar DC. Een enkele op 12V DC maar het merendeel op 24V DC. DC is op lage voltages veiliger dan AC, zodoende zijn er zelfs fabrikanten die de switch naar 48V DC gemaakt hebben. Gezien de hoge kwaliteit kabels die Suslight gebruikt in combinatie met de uiterst efficiënte lichtbronnen is 48V DC niet noodzakelijk” – Suslight Nederland

Hoe werkt het Quick-Safe Connect Systeem?

Door volledig parallel te schakelen met T-Stukken is 100% installatievrijheid gegarandeerd. Altijd de meest logische route voor het kabelplan. Omdat het Quick-Safe Connect System volledig parallel geschakeld wordt, is de belasting op het systeem altijd optimaal verdeelt. Dat betekent dat grote projecten ook met laagspanning uitgevoerd kunnen worden. Projecten met 300 meter kabel zijn niet vreemd voor het Quick-Safe Connect System.

Belangrijkste voordeel van het Quick-Safe Connect System:

100% Installatievrijheid

Het Quick-Safe Connect System werkt met aftakkingen. Deze aftakkingen worden verbonden met T-Stukken aan het volgende deel. Door middel van de unieke Suslight-Connectoren ontstaat er een waterdichte verbinding. Suslight heeft deze bekende schroefverbinding in-house verder geperfectioneerd.

Deze verbinden worden op minimaal 5 meter diepte getest op waterdichtheid. Na productie worden alle verbindingen gecontroleerd op weerstand. Door 100% controle uit te voeren wordt de hoogste kwaliteitsstandaard behaald!

Het 24V DC Quick-Safe Connect System

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *