Snelle Levering 24V LED 5 jaar fabrieksgarantie

CRI en Kelvin

CRI Is de afkorting van Color Rendering Index en staat ook wel bekend als kleurweergave-index. De CRI is een index en zegt iets hoe kleuren worden weergegeven door de lichtbron, vergeleken met een referentielichtbron zoals daglicht.

De kleurweergave index wordt aangeduid met waardes tussen de 0 en 100 Ra. Daarbij wil de waarde 100 Ra zeggen dat het licht van de lichtbron identiek is aan dat van de referentielichtbron. Lichtbronnen met een CRI van 100 Ra geven de meest waarheidsgetrouwe kleurweergave. Hoe lager dus de CRI is, hoe minder accuraat de verlichting de kleuren weergeeft.


Kelvin De kleurtemperatuur van verlichting oftewel de warmte van het licht wordt Kelvin genoemd. Dit heeft niets te maken met hoe warm de lamp wordt, maar of het licht warm of koud oogt.

Kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in de eenheid Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin hoe “kouder” en witter het licht is. Hoe lager het aantal Kelvin hoe “warmer” en geler het licht is. 

  • Meer dan 4000K: Koud wit, 
  • 3001K – 4000K: Neutraal wit, 
  • 2700K – 3000K: Warm wit, 
  • tot 2700K: Extra warm wit .

Onze led verlichting is uitgevoerd in 2700K, dit geeft de led een extra warme lichttoon en dat levert prachtige verlichting op! 

NL