Snelle Levering 24V LED 5 jaar fabrieksgarantie

24V vs 220V

220 Volt uitvoering Van een aantal modellen hebben we een 220V uitvoering. Deze sluit je aan op een 220V stroomkabel. Echter het grootste gedeelte van onze collectie is 24V en dit sluit je aan met het 24 Volt kabelsysteem

Wat zijn de voordelen van 24V ten opzichte van 220V?

  1. Veiliger dan 220V  Er gaat behoorlijk minder stroom om in de 24V. Dat werkt geruststellend als er kinderen in de tuin lopen of als een huisdier aan het ravotten is. Daarnaast is het veiliger op het moment van aanleggen of als er iets aangepast moet worden, bij het loshalen van een 220V kabel komen er logischerwijs meer voorzorgsmaatregelen kijken.
  2. Geen graafwerkzaamheden In tegenstelling tot 220V is het mogelijk om te volstaan met een laagje aarde van 30 cm over de kabel. Dit gaat niet ten koste van de veiligheid, het is immers 24V. 
  3. Meer variatie bij aanleg  Een verlichtingsarmatuur kan op iedere gewenste plaats aangekoppeld en ontkoppeld worden. Wil je de lamp verhuizen? Prima, indien nodig koppel je er gewoon een langere kabel aan en je verhuist de boel! 
  4. Minder energiekosten Ook voor de portemonnee is het gunstig om 24V aan te leggen. Tuinverlichting op 24V verbruikt een stuk minder energie. 
NL